Hvilke profiler trykker vi på?

Smuk og rig. Det lyder som en kliche, men ikke desto mindre er langt størstedelen af de profiler, der har succes netop ovenstående tilfælles.
Hos datingeksperterne Frit-Lejde lavede man et eksperiment, som netop påviste den ovenstående påstand. Man ville undersøge, hvilken type datingannoncer, der fik mest succes.

Man oprettede en række så godt som enslydende datingprofiler. Den ene datingprofil var en annonce for en 30-årig mand fra Vanløse med en læreruddannelse og halvdårlig økonomi. Profilen fik ingen henvendelser.

Herefter ændrede man den samme annonce en smule, så manden nu blev chef og samtidig fik en god økonomi. Den ændring gjorde en kæmpe forskel, for den falske profil fik lige pludselig breve fra kvinder. Denne mand havde altså mere succes på datingmarkedet.

Den samme undersøgelse blev selvfølgelig også udført med en kvindelig datingprofil. Her var det ikke værdier som job og økonomi, som blev sat i fokus, men derimod profilens vægt og familiestatus, som blev lagt til grund for undersøgelsen. Igen blev fordommene bekræftet. Den slanke profil fik flere henvendelser end den kraftige kvinde.

Herunder en prioriteret liste med kriterier for en datingprofil, som har mest succes:
1. Slank uden børn.
2. Kraftig uden børn, men vild med sex.
3. Slank med børn.
4. Kraftig, uden børn.

Der er dog ikke regler uden undtagelser, og nedenfor kan du læse en kontaktannonce, som forfatteren af bogen ”Med kærlig hilsen, billet mrk.nr.sex” , Rita Naabye satte i avisen:
”62-årig kvinde, tyk, ikke særlig køn, og med masser af problemer, søger en stabil, jævnaldrende ven. Jeg interesserer mig ikke ret meget for sex, men satser mere på et psykisk fællesskab. Skal det være os to, der sammen drøfter og hjælper hinanden med at løse vore problemer over en hyggelig kop aftenkaffe? Dine øvrige interesser skal du fortsat have lov at dyrke, når bare jeg slipper for at gå med til eventuelle fodbold- eller boksekampe”.
Hun fik ikke mindre end 67 svar på den annonce.