Speed dating – sjov og anderledes dating

DatingsideInfoRatingNicheOprettelse
Dating.dk
✔ Danmarks største datingside med tusindvis af profiler i alle landsdele
God
★★★★☆
AlleGratis Oprettelse →
Partner Med Niveau
✔ Målrettet dating for veluddannede singler med høje forventninger
God
★★★★☆
AmbitiøseGratis Oprettelse →
Senior.dk
✔ Danmarks bedste mødested for aldersgruppen 50+
Perfekt
★★★★★
SeniorGratis Oprettelse →


Sexhunt.dk
✔ Velkendt side i DK
✔ Hurtig oprettelse
God
★★★★★
SexdatingGratis Oprettelse →
VictoriaMilan.com
✔ Danmarks største datingside for folk som gerne vil have en flirt eller affære
God
★★★★☆
Flirt/affæreGratis Oprettelse →
40plus
✔ Danmarks bedste side for aldersgruppen 40+
God
★★★★☆
40år+Gratis Oprettelse →
Be2.dk
✔ International datingside med tusindvis af danske profiler
God
★★★☆☆
AlleGratis Oprettelse →
50plusmatch
✔ Danmarks største side for aldersgruppen 50+
Okay
★★☆☆☆
50år+Gratis Oprettelse →
C-date
✔ For folk, der tør. Hvis du ønsker hurtige intime møder
Okay
★★☆☆☆
ErotiskGratis Oprettelse →
 

Speed dating går i korte træk ud på, at du møder mange forskellige personer på en aften, og du har meget kort tid til at introducere dig selv og høre om dem.
En lidt længere forklaring på speed dating er, at du tilmelder dig et Speed dating arrangement. På nettet kan du se, hvornår der næste gang er et speed dating arrangement nær dig.

Speed dating kan du også finde på mange gratis dating sider.

Speed dating foregår som oftest på en cafe eller lignende, hvor der er en afslappet atmosfære. Du får udleveret et kort med navnene på deltagerne af det modsatte køn. Ved hvert af bordene i caféen sidder der en person af modsatte køn, og du skal i løbet af aftenen møde hver eneste deltager af modsatte køn.

 

Du starter et sted og har herefter et par minutter til at fortælle om dig selv og så er det modpartens tur til at introducere sig selv. Til sidst kan I stille hinanden spørgsmål, og når tiden udløber er det tid til at sætte sig hen til den næste kandidat, og sådan fortsætter det, til du har været hele vejen rundt. Hver deltager har navneskilt på, så du kan huske, hvad de personer, som du er interesserede i hedder.

 

Når så du har mødt alle, kan du på en seddel sætte kryds ud for de navne, som du kunne være interesseret i at lære bedre at kende (det kan du selvfølgelig også gøre løbende). Har denne person gjort det samme – sat kryds ud for dig – så kan i aftale at ses igen. Dagen efter arrangementet, får du nemlig en email med navnene på de personer, som havde sat kryds ved dig. Det er herefter op til dig, at tage kontakt til den eller dem, som du synes kunne være spændende at møde igen.

Online speed dating

Mangler du inspiration til en anderledes og sjovere datingform? Prøv speed dating

Dating er efterhånden gået hen og er blevet almindelig hverdagskost for de fleste singler. Det er et ord, vi ofte høre i forskellige sammenhænge, når der bliver snakket over familiefrokosten eller ude i offentligheden under caféaftaler. Faktisk er det nærmest blevet en forventning, at man dater, hvis man er single. Så er du single, bliver du sikkert jævnligt spurgt om, hvordan det går på kærlighedsfronten. Nysgerrige blikke afventer svar, og du må endnu en gang erkende, at du stadig er at finde på diverse datingssider. Men har du prøvet speed dating – en anderledes datingform?  

Træt af dating?

Når du er single, har du mulighed for at tage et aktivt valg om enten af boykotte alt, hvad der hedder dating og generelt bare intentionen om at møde potentielle partnere, eller date regelmæssigt og gøre det modsatte. Når du først har sat dig for, at nu skal det være – så er datingprocessen skudt i gang. Det kræver, at du aktivt dater og gør dig selv mentalt parat til forløbet.

Derudover gør du dig helt sikkert nogle tanker omkring, hvordan du skal date. Der findes nemlig mange alternative måder at date på. Det kan være alt fra de helt basale kaffe-dates til de mere romantiske og opsatte dates på dyre restauranter og med høje promiller.

Dating kan være sjovt på mange områder, og de fleste oplever også en selvudvikling og en kulturforandring, når de gør dating til en integreret del af hverdagen eller weekendens program.

Det kan dog også gå i den modsatte grøft, hvor man måske oplever at være kørt død i den almindelige datingprocedure med mental forberedelse, lange indre dialoger foran spejlet og akavede øjeblikke, når snakken står stille. Måske trænger du bare til et helt nyt og anderledes format i søgen efter en partner?

Du har helt sikkert oplevet følelsen af skuffelse, når du har kommunikeret med en kommende date i et par dage og endelig møder ham – men hans udseende er ikke, hvad billederne viste. Måske har du skrevet med, hvad du troede var drømmekvinden over skrift – men i virkeligheden var i så langt fra hinanden, som man overhovedet kan være. Det kan altså være vanskeligt at møde kommende dates online, da kemien som ofte viser sig at være anderledes i virkeligheden – på godt og ondt.

Speeddating

Prøv speed dating

Speed dating er netop et oplagt valg, hvis du er klar til nye udfordringer og et anderledes set-up. Her får du mulighed for at møde flere potentielle partnere i virkeligheden og på én gang, når du tropper op i dit stiveste outfit sammen med mange andre, der er der med samme intention. Arrangementerne kan du finde forskellige steder på nettet. Her kan du blandt andet finde forskellige oversigter, så du hurtigt kan danne dig et overblik over de arrangementer, der allerede er tilgængelige.

Derudover findes der sider, der udelukkende er med henblik på speed dating – men opsætningen er identisk med en almindelig datingside. Dog er den nemmeste måde at finde begivenheder på ved at søge på speed dating på nettet nær dit område – så skal du helt sikkert nok støde på noget, der fanger din interesse. De fleste steder har du mulighed for enten at købe billetter, eller blot tilmelde dig gratis via et link. 

Hvad er det nu speed dating helt præcist er?

Speed dating er en anderledes datingform – det er arrangerede begivenheder, hvor singler mødes. Her dater man flere på en aften, men der er afsat nogle bestemte minutter til hvert møde. Det kan godt være lidt krævende og kan hurtigt blive meget overvældende, fordi man netop er i dialog med så mange på én aften. Til gengæld er det ret aktuelt at få mulighed for at møde så mange, man ikke tidligere har været i dialog med. Det er ikke på samme måde ligeså forpligtende, fordi du ikke har kommunikeret med de forskellige inden. På den måde er det en hurtig måde at danne et overblik over, hvem der står for hvad, og med hvem man følte bare lidt kemi med.

Opsætningen er med udgangspunkt i, at du starter fra en ende og har et par minutter til at snakke med de forskellige. Herunder kommer både selve præsentationen, hvor I kan præsentere jer selv og efterfølgende få en dialog til at køre. Hele speed-daten er på tid, så det er altså begrænset, hvor lang tid du har til at præsentere dig og tale med dem, du møder på din vej. Når tiden er gået, er formålet at rykke hen til den næste. Du skal ikke være bange for at glemme navne efterfølgende – alle får nemlig et navneskilt på, så man hurtigt kan genkalde navnet.

Det er meget forskelligt, hvor speed dating kan foregå. Dog vil de begivenheder, du finder, altid fastslå en lokation. Det kan derfor være alt fra cafeer og restauranter til mødelokaler eller andet. Det vigtigste, inden du beslutter dig for et sted, er, at du er sikker på, du vil føle dig godt tilpas lige præcis det sted. Atmosfæren kan nemlig være afgørende for, hvor afslappet man føler sig i situationen.

Speed dating

Hvad så bagefter?

Måske sidder du og tænker – ”jamen, hvad så bagefter, hvordan skal jeg kunne huske alle dem, jeg har snakket med?”. Det kan nemlig som sagt være overvældende at møde så mange fremmede på én gang. Det kræver både energi og koncentration at forholde sig til mennesker, der samtidig kan være så forskellige. Men tvivl ikke – du får heldigvis udleveret en seddel, hvor du kan afkrydse ud fra de personer, du følte ekstra god kemi med, og som du følte en særlig interesse for.

Derudover behøver du faktisk ikke selv at tage kontakt, hvis du i forvejen ikke er så begejstret for at tage initiativ til at skrive til en date. De folk, der står bag begivenheden, sørger nemlig for at sende en mail rundt, så du får en liste over dem, der har krydset af ved dit navn. På den måde kan du hurtigt få en fornemmelse af, hvorvidt interessen er gengældt hos dem, du selv satte kryds ved. Derefter er det dig, der skal tage skridtet videre, hvis du vil date nogle af de interesserede.

Hvorfor skal du vælge speed dating?

Speed dating kan noget, som almindelig dating ikke kan. Hvis du ikke længere har motivationen til dagligt eller ugentligt at tjekke de forskellige datingsider, som du lige nu befinder dig på, kan du afprøve speed dating. Det vil hurtigt give dig et overblik over, hvem der kunne have interesse. Samtidig er det en god måde at udfordre dig selv på, hvis man i forvejen har svært ved at finde mod til at date. Her er der nemlig ikke kun én date, men derimod mange dates.

Udadvendthed er selvsagt en afgørende faktor, når man dater – hvad enten det er almindelig dating eller speed dating. Det kan hurtigt blive en smule angstprovokerende og kan være forbundet med mange usikkerheder og bekymringer, inden daten faktisk i det hele taget finder sted. Ved at prøve speed dating tvinger du dig selv til at møde nye mennesker, hvor der reelt er chance for, at der sidder en potentiel partner iblandt. Ved at møde dem fysisk og ikke kun chatte med dem bag en skærm, tvinger du ligeledes dig selv til at stilling til, hvad du rent faktisk søger, og hvordan du selv agerer i selve datingsituationen.

Speed dating behøver ikke kun være forbundet med romantik

Speed dating kan faktisk bruges i mange sammenhænge, der nødvendigvis ikke handler om selve dating. Speed dating kan også bruges til generelt bare at møde nye mennesker og få set lidt andre sider end dem, man normalt ser hos de faste venner. Det kan derfor give lidt kulturforandring og samtidig en vis selvindsigt at komme ud blandt andre mennesker og introducere sig selv. Det kræver også, at man selv skal være modtagelig og lytte til den, man sidder overfor.

Generelt kan nogle mennesker have svært ved helt fremmede. Man kan føle sig utryg, genert, indadvendt eller stille. Samtidig kan det være angstprovokerende netop at skulle introducere sig selv og fortælle lidt om, hvem man er, hvad man står for og andre ting i den dur. Speed dating kan derfor være en rigtig god øvelse til at blive bedre til at være ude iblandt folk, man ikke kender – hvor man måske kommer lidt på dybt vand. Det kan være et springbræt til at lære at håndtere sådanne situationer i fremtiden.

Udover muligheden for at møde potentielle partnere til din kommende speed dating, har du netop også mulighed for at møde nye bekendtskaber – måske endda venner, hvis mulighederne byder sig. Det vigtigste, når du er speed-dater er bare, at du tager nogle dybe indåndinger undervejs og hele tiden har dig selv i processen. På den måde kan du føle dig afslappet og nærværende, når du taler med de forskellige deltagere. Det kan nemlig hurtigt blive en smule bekvemt, hvis man ikke føler sig tilpas i situationen. Det kan faktisk i sidste ende gøre, at du føler, det har været mere en fiasko end en succes.