Dating i Danmark

DatingsideInfoRatingNicheOprettelse
Dating.dk
✔ Danmarks største datingside med tusindvis af profiler i alle landsdele
God
★★★★☆
AlleGratis Oprettelse →
Partner Med Niveau
✔ Målrettet dating for veluddannede singler med høje forventninger
God
★★★★☆
AmbitiøseGratis Oprettelse →
Senior.dk
✔ Danmarks bedste mødested for aldersgruppen 50+
Perfekt
★★★★★
SeniorGratis Oprettelse →


Sexhunt.dk
✔ Velkendt side i DK
✔ Hurtig oprettelse
God
★★★★★
SexdatingGratis Oprettelse →
VictoriaMilan.com
✔ Danmarks største datingside for folk som gerne vil have en flirt eller affære
God
★★★★☆
Flirt/affæreGratis Oprettelse →
40plus
✔ Danmarks bedste side for aldersgruppen 40+
God
★★★★☆
40år+Gratis Oprettelse →
Be2.dk
✔ International datingside med tusindvis af danske profiler
God
★★★☆☆
AlleGratis Oprettelse →
50plusmatch
✔ Danmarks største side for aldersgruppen 50+
Okay
★★☆☆☆
50år+Gratis Oprettelse →
C-date
✔ For folk, der tør. Hvis du ønsker hurtige intime møder
Okay
★★☆☆☆
ErotiskGratis Oprettelse →

Danmarks Statistik offentliggjorde i starten af 2019 en undersøgelse afantallet af enlige i Danmark. Undersøgelsen viste, at der på dét tidspunktvar knap 1,2 mio. enlige voksne, hvilket er knap 8000 mere end sammetidspunkt året før. Danmarks Statistik laver denne undersøgelse hvert år,og antallet af singler har været stødt stigende siden 1986, hvor den førsteundersøgelse blev lavet.

Danmark og kærligheden

Danmark er et skønt land på rigtig mange områder. Selvom vi lever med ét afde højeste skattetryk i verden og gennemsnitligt 171 dages nedbør hvert år,er vi flere gange blevet kåret til verdens lykkeligste folkefærd.

Så hvordan kan det være, at der er så mange enlige mennesker i landet? Erdet en selvvalgt beslutning, eller vil Danmarks singler gerne have enkæreste?

Undersøgelser viser, at størstedelen af singlerne i Danmark faktisk gernevil have en partner, men synes, at det er svært at finde den rigtige. Detkan skyldes, at vi lever i en verden, som ofte bliver bygget op som etperfekt glansbillede – og det er verden naturligvis ikke. De sociale medierboomer med de perfekte liv, de succesfulde mennesker, den rendyrkedekærlighed og de smukkeste personer. Men sådan er virkeligheden ikke. Spørgsmålet er, om vi bliver for prægede af alle de indtryk, som socialemedier giver os, og derfor ubevidst leder efter det perfekte i livet. Forkærligheden er ikke perfekt – den kan være kompliceret, gøre ondt, værefuld af praktiske gøremål og sure sokker. Og hvis vi forventer detaltopslugende perfekte kærlighedsliv, kan vi næsten kun blive skuffede.

Hvordan finder du kærligheden?

Kærlighed er på ingen måde en eksakt videnskab, og det er derfor også sværtat generalisere på emnet. Dog er der alligevel en række generelle råd, somkan fungere for dig, der er single og ønsker at finde en kæreste. Nedenforer 8 gode råd til dig.

1. Vær åben

Du kan ikke vinde, hvis ikke du spiller med. Det er ikke sikkert, atdrømmepartneren blot dumper ned fra himlen, så vær åben og spil med. Prøv netdating, dating dapps og øvrige dating tiltag, som du føler digkomfortabel med. Overvej om der findes nogle specifikke dating sider, som matcher dig, for eksempel fitness dating, elite dating eller senior dating.

Men lad det ikke kun være op til diverse dating sites, om du møder denrigtige partner. Tag ud i livet og oplev de ting, du godt kan lide – værder, hvor du har interesser og slip kontrollen. Måske møder du ham ellerhende lige præcis dér – og så ved I oven i købet, at I har mindst én fællesinteresse.

Du behøver ikke tage ud i håbet om at møde en kæreste til lige netop dénkoncert eller dét middagsselskab – men slipper du kontrollen og slapper af,er der større sandsynlighed for, at du vil rende ind i drømmepartneren.

2. Vær aktiv frem for passiv

Når du har landet en date, er det vigtigt, at du hviler i dig selv ogstoler på, at du er god nok. Vær ikke vægelsindet, når du for eksempel skalbestille mad på daten – mennesker der tager for sig af livet appellerermarkant bedre til sine omgivelser, end mennesker der tvivler og tællerkalorier. Og så er det meget mere afslappet at være i selskab med etmenneske, der hviler i sig selv.

3. Vær glad

Det er svært ikke at finde smil og glade mennesker attraktive. Flinke ogglade mennesker opfattes generelt som værende mere charmerende – måskenetop fordi det er behageligt at være i deres selskab, og vi er meretilbøjelige til selv at blive positive og glade. Det betyder ikke, at duskal snakke din date efter munden – du kan sagtens være glad, flink oguenig på samme tid.

4. Lad som om du ikke er på date

Igen handler det om at være afslappet, når du tager på date. Hvis diteneste fokus er, at daten er eneafgørende for din fremtidige lykke, og atnu skal du imponere og score, så er din sandsynlighed for en god datetemmelig ringe.

Lad i stedet for som om du skal ses med en god ven. På den måde vil du væremere nærværende, interesseret og naturlig – og du vil få en markant bedreoplevelse, uanset om daten bliver en succes eller ej.

5. Sørg for at vælge et sted, der føles behageligt for dig

Tag på date et sted, hvor du godt kan lide at være. Tænk ikke på, om duhurtigt kan slippe væk, hvis daten er dårlig, men fokuser i stedet på, omdet er et sted, du føler dig behageligt tilpas. Er det en lang gåtur iskoven, en kop kaffe på din yndlingscafé eller en is på lystbådehavnen? Dukan også overveje at lave noget aktivt, for eksempel at klatre eller sejle,men tjek lige forinden, om din date har højdeskræk eller søsyge.

6. Glem idéen om at være perfekt

Der er ingen, der er perfekte. Og det ville også være utroligtintimiderende at skulle leve op til en perfekt partner. Så glem idéen omdet perfekte – stå ved dine finurligheder og skæve indfald. Det er dem, derer med til at gøre dig til dig.

7. Se dig tilbage

Når daten er slut, og I siger farvel, så se dig tilbage bagefter – det vilsige vend dig om at kig efter din date, når du går derfra. Det vil medgaranti blive modtaget godt, hvis du gerne vil ses igen. Du kan aldrigvide, om din date også vender sig om, men hvis han eller hun gør, kan duvære sikker på, at der er noget dejligt på spil.

8. Elsk dig selv først

Det ér en kliche, men det er ikke desto mindre sandt. Det er ganske sværtat være åben over for andre mennesker, hvis ikke man kan holde sit egetselskab ud. Ved at elske dig selv først, vil du blive mere bevidst om dineegne behov og ønsker – og det vil alt andet lige dermed være lettere atlukke andre mennesker ind.

Dating i danske byer: