Senior Dating – Dating for ældre

DatingsideInfoRatingNicheOprettelse
Senior.dk:
Danmarks bedste side for aldersgruppen 45+.
Bedste
★★★★★
45år+Gratis Oprettelse →
40plus:
Danmarks bedste side for aldersgruppen 40+.
God
★★★★☆
40år+Gratis Oprettelse →
50plusmatch:
Danmarks største side for aldersgruppen 50+.
God
★★★★☆
50år+Gratis Oprettelse →

Som senior kan det være fagre nye verden, der åbner sig, når man begiver sig ud i datinglivet på nettet. Måske har man ikke den store erfaring med at færdes på internettet, så mange ældre føler sig lidt usikre på dette univers. Men nysgerrigheden fejler stadig ikke noget, og tænk hvis man kunne finde en sød dame eller herre derude et sted.

Find gratis dating sider her.

Seniorer dating foregår på den måde, at man først læser sig frem til, hvilke datingsider, som kunne være interessante for seniorer dating. Her på siden kan du finde en liste med de mest populære dating hjemmesider og finde en beskrivelse af hver side, så du på den måde, kan finde den eller de seniorer dating sider, som du kunne tænke dig at blive medlem af.

Som senior skal du være opmærksom på, at på langt de fleste datingsider, er det gratis at oprette en profil, men for at komme i kontakt med andre profiler, skal man betale et medlemsgebyr. Det kan altså hurtig blive en dyr fornøjelse, at oprette en profil alle steder, hvor der er senior dating.
Seniorer dating har specielle hjemmesider, hvor den ældre aldersgruppe kan møde hinanden, men der er selvfølgelig også et hav af hjemmesider, som ikke er tilpasset en bestemt aldersgruppe, og her er det selvfølgelig også muligt at møde en dejlig partner.

På seniorer dating sider har man mulighed for at se forskellige profiler igennem og udvælge de profiler, som man synes lyder spændende. Herefter kan man tage kontakt til den eller de personer men har udvalgt, ved at skrive en meddelelse, og så er det bare at vente i spænding på et svar. Når det er gjort kan man aftale at mødes til en kop kaffe eller hvad man nu kan finde på.

Bedste senior dating side

Sådan navigerer du rundt i seniordating

Er du ved at være oppe i årene, men ønsket forsat at date og eventuelt finde en partner at nyde seniortilværelsen med? Så er det måske på tide at komme i gang med seniordating. Kærlighed har ingen alder og det er med at nyde livet, mens vi er her. Derfor kan seniordating måske være noget for dig der er over 60 og som gerne vil undersøge kødmarkedet for eventuelle gode emner.

Det kan være at du aldrig rigtig har datet og ikke helt ved hvordan du skal navigere i forhold til dette og i forhold til den digitale tidsalder vi befinder os i. Dette er der dog råd for. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du som ældre navigerer rundt i seniordating-verdenen.

Dating er for alle

Der er i de seneste år sket en stor revolutionering på datingmarkedet. Før i tiden var det ilde set at finde sin partner online og noget man ikke ønskede at tale højt om hvis man havde. På dette tidspunkt var udbuddet meget ensformigt og begrænset, hvilket kunne gøre det meget svært at søge denne vej generelt.

I takt med at folk i dag laver alt andet online, er det også blevet mere socialt accepteret at date online. I dag er det en helt normal ting og noget de fleste har prøvet. Det betyder samtidig også at den stigende efterspørgsel efter datingydelser har fået udbuddet til at eksplodere. I dag finder du dating specifikt for alle målgrupper og minoriteter, heriblandt også for seniorer.

Senior dating

Seniordating er blevet nemmere

Jævnfør ovenstående er det blevet nemmere at være senior på datingmarkedet. Det betyder nemlig at du nu kan gå online og finde datingsites der kun henvender sig til ældre 60+. På denne måde bliver det nemmere at finde nogen der er det samme sted i livet som dig og ønsket de samme ting.

Sådan kommer du i gang

Det kan virke en smule uoverskueligt at komme i gang med at date når man er oppe i alderen, ikke er 100% komfortabel med computere og ikke ved hvordan man kommer i gang.

For at få taget hul på det kan du følge disse råd:

  • Først må du gå online og finde den seniordatingside der passer bedst til dig og dine behov. Gå fx til en søgemaskine og skriv ”seniordating”, hvorefter forskellige forslag vil fremkomme.
  • Når du har valgt den rette side, er det tid til at oprette en profil.
  • På profilen skal du uploade et vellignende billede af dig selv. Det skal være et godt billede, men også et billede der rent faktisk liger dig i nutiden og ikke et der er taget for 20 år siden. Det er bedst at være så ærlig som mulig når man dater, således at modparten ikke bliver skuffet når man mødes, hvilket bare vil være spild af tid når du endelig har fået en date på krogen, samt sende dig tilbage til status quo.
  • Der skal ligeledes laves en profiltekst, der ligesom med billedet, skal være ærligt og lige dig. Igen skal du ikke pynte på noget, men samtidig være ærlig om dine hensigter i forhold til hvad du vil bruge datingen til.
  • Nu kan du komme i gang. Find potentielle emner og send dem en sød besked.
  • Det er ikke sikkert at der kommer en date i stand lige med det samme. Nogen skal man skrive med i en længere periode før det lykkedes at lande en specifik date.

Få gerne hjælp udefra

Hvis du syntes at det med IT og computere er noget der generelt driller, så er det ingen skam at få hjælp for at komme i gang. Det kan være at du har en ven, en bekendt, et barn eller et barnebarn der kan hjælpe dig med at oprette profilen, indsætte billede og tekst og vise dig, hvordan du bruger siden. Benyt dig af alt den hjælp du kan få.

Den første date
Når du endelig lander din første date, kan det være meget angstprovokerende at komme i gang med datinglivet, hvor du måske ikke har været i årevis, hvis nogensinde. Det er i denne sammenhæng fornuftigt at følge nogle simple råd:

  • Sæt forventningerne ned: Selvom du måske har sat store forventninger op til den første date i mange år, kan det være en god idé at skrue lidt ned for disse forventninger. Det er okay at glæde sig, men vid at der er mere end ét emne derude og går det ikke med den første, så gør det måske med den næste, eller den næste igen. Tag det i stedet som en god oplevelse at komme ud og tale med et andet menneske der tilmed også er interesseret i at møde dig og lære dig bedre at kende.
  • Forberedelse inden daten: forberedelse er altid en god ting. Inden første date kan det være en god idé at forberede hvad dine egne værdier og hensigter er og spørge ind på en sofistikeret måde til modparten om det samme. Foruden værdier kan du også forberede din fremtoning og dit udtryk. Tænk fx over hvad du gerne vil signalere og hvordan du i denne forbindelse kan klæde dig. For at give et godt førstehåndsindtryk på den date, bør du altid komme velsoigneret, imødekommende og i godt humør.
  • Tal ikke for meget om fortiden: Når man dater en senior, er det klart at man ikke kan lade være med at berøre fortiden og det lange liv man har levet med mange gode og dårlige minder. Det er dog her vigtigt at du samtidig har fokus på at se fremad mod nye og spændende udfordringer. Tal derfor ikke alt for meget om det der var, og sørg for at det kun berøres på en beskeden måde.

Dating for seniorer

Efter første date

Hvis du går hjem fra første date med en god fornemmelse i maven og et ønske om at de den anden igen, er det med at smede mens jernet er varmt. Datingmarkedet kan være meget hurtigt og ubarmhjertigt og du må derfor straks oplyse modparten om du syntes at daten var god, samt at du gerne vil se vedkommende igen. Hurtigt herefter kan du tage skridtet videre og gå efter at få en ny mødedato i stand.

Hold ikke igen

Vi lever kun en gang og når man dater i sen alder, har man samtidig fortjent at få en masse godt ud af det. Du skal derfor ikke holde igen, og hvis du søger en partner/kæreste, så er der ingen skam i at gå benhårdt efter dette. For at holde styr på dine emner, kan det dog være en god idé ikke at ride på flere heste samtidig, men i stedet fokusere på en af gangen.

Det gør det nemmere at lære personen at kende på en ærlig og ordentlig måde, og du undgår samtidig at overse vigtige ting i et andet menneske. Når dette så er sagt er der frit slag i forhold til hvordan du gør tingene. Kast dig ud i det, tag nogle chancer og finde ud af om den anden er noget for dig.

Op på hesten igen

Såfremt en date går i vasken, at det alligevel ikke var en for dig eller der opstår en anden grund til at det bare ikke lykkedes at få en partner ud af din date, så er det blot tilbage på hesten igen. Lad dig ikke gå på af de ting der ikke lykkedes med det samme, men kom i stedet tilbage i kampen. Gennemse din profil på datingsiden og tilret eventuelle ting du har erfaret og brug din viden konstruktivt i forhold til nye fremtidige dates.

Det gælder om at komme tilbage i gamet så hurtigt som muligt, så der ikke er noget der bliver hverken skræmmende eller svært. Det gode ved seniordating, og online dating generelt er at det er hurtigt at vende tilbage til, samt at der allerede vil være tilgængelige emner der står og venter på dig.

Seniordating ikke kun online

Foruden seniordating online via datingsider er der også andre måder at date på og møde andre jævnaldrende som senior. En af måderne er at tilmelde sig arrangementer der særligt er for seniorer. Ligeledes findes der seniorrejser som man kan drage afsted på alene eller sammen med nogen og møde nye mennesker. Foruden de nævnte ting er der også andre tiltag rundt om i landet med det fokus at ældre kan møde andre ældre. Derfor er seniordating ikke kun online.

Det handler blot om at opsøge de muligheder der er. For at møde andre seniorer og potentielle datingemner behøver det heller ikke være igennem specielle arrangementer til formålet, det kan lige så vel være at man tilmeldte sig en sport eller anden fritidsaktivitet, hvor der kommer andre ældre som man kan lære at kende. På denne måde kan man komme med i nye fællesskaber og få nye venner og bekendte, som måske kan føre vurdere til noget andet og noget mere. Det handler i bund og grund blot om at se mulighederne fremfor begrænsningerne.