Senior Dating – Dating for ældre

DatingsideInfoRatingNicheOprettelse
Dating.dk
✔ Danmarks største datingside med tusindvis af profiler i alle landsdele
Perfekt
★★★★★
AlleGratis Oprettelse →
Senior.dk
✔ Danmarks bedste side for aldersgruppen 45+
Suveræn
★★★★★
45år+Gratis Oprettelse →
40plus
✔ Danmarks bedste side for aldersgruppen 40+
God
★★★★☆
40år+Gratis Oprettelse →
50plusmatch
✔ Danmarks største side for aldersgruppen 50+
God
★★★★☆
50år+Gratis Oprettelse →


Sexhunt.dk
✔ Velkendt side i DK
✔ Hurtig oprettelse
God
★★★★★
SexdatingGratis Oprettelse →
VictoriaMilan.com
✔ Danmarks største datingside for folk som gerne vil have en flirt eller affære
God
★★★★☆
AffæreGratis Oprettelse →

Som senior kan det være fagre nye verden, der åbner sig, når man begiver sig ud i datinglivet på nettet. Måske har man ikke den store erfaring med at færdes på internettet, så mange ældre føler sig lidt usikre på dette univers. Men nysgerrigheden fejler stadig ikke noget, og tænk hvis man kunne finde en sød dame eller herre derude et sted.

Find gratis dating sider her.

Seniorer dating foregår på den måde, at man først læser sig frem til, hvilke datingsider, som kunne være interessante for seniorer dating. Her på siden kan du finde en liste med de mest populære dating hjemmesider og finde en beskrivelse af hver side, så du på den måde, kan finde den eller de seniorer dating sider, som du kunne tænke dig at blive medlem af.

Som senior skal du være opmærksom på, at på langt de fleste datingsider, er det gratis at oprette en profil, men for at komme i kontakt med andre profiler, skal man betale et medlemsgebyr. Det kan altså hurtig blive en dyr fornøjelse, at oprette en profil alle steder, hvor der er senior dating.
Seniorer dating har specielle hjemmesider, hvor den ældre aldersgruppe kan møde hinanden, men der er selvfølgelig også et hav af hjemmesider, som ikke er tilpasset en bestemt aldersgruppe, og her er det selvfølgelig også muligt at møde en dejlig partner.

På seniorer dating sider har man mulighed for at se forskellige profiler igennem og udvælge de profiler, som man synes lyder spændende. Herefter kan man tage kontakt til den eller de personer men har udvalgt, ved at skrive en meddelelse, og så er det bare at vente i spænding på et svar. Når det er gjort kan man aftale at mødes til en kop kaffe eller hvad man nu kan finde på.

Bedste senior dating side

Sådan navigerer du rundt i seniordating

Er du ved at være oppe i årene, men ønsket forsat at date og eventuelt finde en partner at nyde seniortilværelsen med? Så er det måske på tide at komme i gang med seniordating. Kærlighed har ingen alder og det er med at nyde livet, mens vi er her. Derfor kan seniordating måske være noget for dig der er over 60 og som gerne vil undersøge kødmarkedet for eventuelle gode emner.

Det kan være at du aldrig rigtig har datet og ikke helt ved hvordan du skal navigere i forhold til dette og i forhold til den digitale tidsalder vi befinder os i. Dette er der dog råd for. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du som ældre navigerer rundt i seniordating-verdenen.

Dating er for alle

Der er i de seneste år sket en stor revolutionering på datingmarkedet. Før i tiden var det ilde set at finde sin partner online og noget man ikke ønskede at tale højt om hvis man havde. På dette tidspunkt var udbuddet meget ensformigt og begrænset, hvilket kunne gøre det meget svært at søge denne vej generelt.

I takt med at folk i dag laver alt andet online, er det også blevet mere socialt accepteret at date online. I dag er det en helt normal ting og noget de fleste har prøvet. Det betyder samtidig også at den stigende efterspørgsel efter datingydelser har fået udbuddet til at eksplodere. I dag finder du dating specifikt for alle målgrupper og minoriteter, heriblandt også for seniorer.

Senior dating

Seniordating er blevet nemmere

Jævnfør ovenstående er det blevet nemmere at være senior på datingmarkedet. Det betyder nemlig at du nu kan gå online og finde datingsites der kun henvender sig til ældre 60+. På denne måde bliver det nemmere at finde nogen der er det samme sted i livet som dig og ønsket de samme ting.

Sådan kommer du i gang

Det kan virke en smule uoverskueligt at komme i gang med at date når man er oppe i alderen, ikke er 100% komfortabel med computere og ikke ved hvordan man kommer i gang.

For at få taget hul på det kan du følge disse råd:

 • Først må du gå online og finde den seniordatingside der passer bedst til dig og dine behov. Gå fx til en søgemaskine og skriv ”seniordating”, hvorefter forskellige forslag vil fremkomme.
 • Når du har valgt den rette side, er det tid til at oprette en profil.
 • På profilen skal du uploade et vellignende billede af dig selv. Det skal være et godt billede, men også et billede der rent faktisk liger dig i nutiden og ikke et der er taget for 20 år siden. Det er bedst at være så ærlig som mulig når man dater, således at modparten ikke bliver skuffet når man mødes, hvilket bare vil være spild af tid når du endelig har fået en date på krogen, samt sende dig tilbage til status quo.
 • Der skal ligeledes laves en profiltekst, der ligesom med billedet, skal være ærligt og lige dig. Igen skal du ikke pynte på noget, men samtidig være ærlig om dine hensigter i forhold til hvad du vil bruge datingen til.
 • Nu kan du komme i gang. Find potentielle emner og send dem en sød besked.
 • Det er ikke sikkert at der kommer en date i stand lige med det samme. Nogen skal man skrive med i en længere periode før det lykkedes at lande en specifik date.

Få gerne hjælp udefra

Hvis du syntes at det med IT og computere er noget der generelt driller, så er det ingen skam at få hjælp for at komme i gang. Det kan være at du har en ven, en bekendt, et barn eller et barnebarn der kan hjælpe dig med at oprette profilen, indsætte billede og tekst og vise dig, hvordan du bruger siden. Benyt dig af alt den hjælp du kan få.

Den første date
Når du endelig lander din første date, kan det være meget angstprovokerende at komme i gang med datinglivet, hvor du måske ikke har været i årevis, hvis nogensinde. Det er i denne sammenhæng fornuftigt at følge nogle simple råd:

 • Sæt forventningerne ned: Selvom du måske har sat store forventninger op til den første date i mange år, kan det være en god idé at skrue lidt ned for disse forventninger. Det er okay at glæde sig, men vid at der er mere end ét emne derude og går det ikke med den første, så gør det måske med den næste, eller den næste igen. Tag det i stedet som en god oplevelse at komme ud og tale med et andet menneske der tilmed også er interesseret i at møde dig og lære dig bedre at kende.
 • Forberedelse inden daten: forberedelse er altid en god ting. Inden første date kan det være en god idé at forberede hvad dine egne værdier og hensigter er og spørge ind på en sofistikeret måde til modparten om det samme. Foruden værdier kan du også forberede din fremtoning og dit udtryk. Tænk fx over hvad du gerne vil signalere og hvordan du i denne forbindelse kan klæde dig. For at give et godt førstehåndsindtryk på den date, bør du altid komme velsoigneret, imødekommende og i godt humør.
 • Tal ikke for meget om fortiden: Når man dater en senior, er det klart at man ikke kan lade være med at berøre fortiden og det lange liv man har levet med mange gode og dårlige minder. Det er dog her vigtigt at du samtidig har fokus på at se fremad mod nye og spændende udfordringer. Tal derfor ikke alt for meget om det der var, og sørg for at det kun berøres på en beskeden måde.

Dating for seniorer

Efter første date

Hvis du går hjem fra første date med en god fornemmelse i maven og et ønske om at de den anden igen, er det med at smede mens jernet er varmt. Datingmarkedet kan være meget hurtigt og ubarmhjertigt og du må derfor straks oplyse modparten om du syntes at daten var god, samt at du gerne vil se vedkommende igen. Hurtigt herefter kan du tage skridtet videre og gå efter at få en ny mødedato i stand.

Hold ikke igen

Vi lever kun en gang og når man dater i sen alder, har man samtidig fortjent at få en masse godt ud af det. Du skal derfor ikke holde igen, og hvis du søger en partner/kæreste, så er der ingen skam i at gå benhårdt efter dette. For at holde styr på dine emner, kan det dog være en god idé ikke at ride på flere heste samtidig, men i stedet fokusere på en af gangen.

Det gør det nemmere at lære personen at kende på en ærlig og ordentlig måde, og du undgår samtidig at overse vigtige ting i et andet menneske. Når dette så er sagt er der frit slag i forhold til hvordan du gør tingene. Kast dig ud i det, tag nogle chancer og finde ud af om den anden er noget for dig.

Op på hesten igen

Såfremt en date går i vasken, at det alligevel ikke var en for dig eller der opstår en anden grund til at det bare ikke lykkedes at få en partner ud af din date, så er det blot tilbage på hesten igen. Lad dig ikke gå på af de ting der ikke lykkedes med det samme, men kom i stedet tilbage i kampen. Gennemse din profil på datingsiden og tilret eventuelle ting du har erfaret og brug din viden konstruktivt i forhold til nye fremtidige dates.

Det gælder om at komme tilbage i gamet så hurtigt som muligt, så der ikke er noget der bliver hverken skræmmende eller svært. Det gode ved seniordating, og online dating generelt er at det er hurtigt at vende tilbage til, samt at der allerede vil være tilgængelige emner der står og venter på dig.

Seniordating ikke kun online

Foruden seniordating online via datingsider er der også andre måder at date på og møde andre jævnaldrende som senior. En af måderne er at tilmelde sig arrangementer der særligt er for seniorer. Ligeledes findes der seniorrejser som man kan drage afsted på alene eller sammen med nogen og møde nye mennesker. Foruden de nævnte ting er der også andre tiltag rundt om i landet med det fokus at ældre kan møde andre ældre. Derfor er seniordating ikke kun online.

Det handler blot om at opsøge de muligheder der er. For at møde andre seniorer og potentielle datingemner behøver det heller ikke være igennem specielle arrangementer til formålet, det kan lige så vel være at man tilmeldte sig en sport eller anden fritidsaktivitet, hvor der kommer andre ældre som man kan lære at kende. På denne måde kan man komme med i nye fællesskaber og få nye venner og bekendte, som måske kan føre vurdere til noget andet og noget mere. Det handler i bund og grund blot om at se mulighederne fremfor begrænsningerne.

Selv om den fælles betegnelse for de datingsider på listen herunder er senior dating, betyder det ikke at der kun er tale om seniorer eller ældre mennesker, der søger en partner eller måske kærligheden på ny.

De fleste af os, der rammer 40 og skal ud på datingmarkedet igen har en form for bagage med. Det gør, at det ikke umiddelbart er det samme vi søger, som det var, da vi var i 20erne eller måske endda 30erne. Derfor er det rart, at der findes datingsider for folk over 40 eller 50, der søger ligesindede eller jævnaldrende dates.

Det betyder ikke, at vi i den alder ikke kan date både yngre og ældre, men for de af os, der søger netop folk på vores egen alder, er det et kærkomment alternativ.

Herunder er en liste over de mest populære datingsider og en kort præsentation af deres fordele og ulemper. Og selv om overskriften er senior dating betyder det ikke, at der menes at 40 = fed og færdig. Nærmest omvendt, for der er nemlig mange fordele ved at date en på 40 eller mere, hvis du selv er samme sted i livet.

 

50plusmatch.dk

Fordele:

Siden sin etablering i 2010 har denne side arbejdet på at skabe sikre og spændende rammer for netdating med et fælles kriterie, nemlig alder.

Der er stor forskel på, hvad og hvordan man søger en partner, når man er 18 og når man er 50.

I denne alder er det ofte en blanding af romantisk samvær og venskab, der søges og en at dele de mange oplevelser, der ligger i alderen, hvor de fleste børn er fløjet fra reden og der er tid og lyst til at opleve verden på ny.

På 50plusmatch.dk er der lagt stor vægt på brugervenlighed og muligheden for at kunne kommunikere så let som muligt. Her findes også en række skønne events for medlemmer og det giver god mulighed for at mødes i virkeligheden i trygge rammer.

Ulemper:

Ønsker du at få det fulde udbytte af din profil på siden kræver det – som på alle andre sider – at du er aktiv, opsøgende og sørger for at gøre så meget ud af din profil som muligt. Det kan for mange være grænseoverskridende, specielt, når det kommer til at skulle lægge et billede op på profilen.

I sidste ende betaler det sig dog, da der er langt større interesse i gode profiler med billede.

 

40plus.dk

Fordele:

Der er brugt meget tid på at gøre siden brugervenlig for dem, der ønsker at oprette en profil, så der ikke er uklarheder eller gråzoner. Skulle du alligevel komme i tvivl finder du en kundeservice, der er tilgængelig alle døgnets 24 timer, så du ikke behøver at vente på at komme i gang med at søge.

Siden er opbygget ud fra det koncept, at den, der bedst ved, hvad du leder efter, er dig selv. Derfor kan du frit kigge rundt på de mange profiler på siden og tage kontakt til dem, du finder interessante.

Herudover er der brugt meget tid på at sørge for, at der ikke forefindes tomme profiler, falske profiler eller såkaldte scammers. Det skal med andre ord være sjovt, let og sikkert for dig at bruge 40plus.dk

Ulemper:

For nogen kan det være grænseoverskridende at tilmelde sig en datingside, der henvender sig til et aldersbestemt publikum, for det kan få os til at føle os definerede af vores alder. Der er dog ingen grund til at tænke sådan, for du kan i stede glæde dig over at slippe for at spilde tiden på 18-årige, der leder efter sjov eller folk, der kun er ude efter sex.

 

Senior.dk

Fordele:

Et skønt og seriøs dating site for dig, der har rundet de 50 og nu søger efter kærlighed eller venskab. På denne side er der rig mulighed for begge dele og det betyder, at der er en anden og mere sober tone, end der kan opleves på andre sider, der henvender sig til singler i alle aldre.

Med en gennemsnitsalder på omkring 60 og en fin geografisk fordeling – der dog falder lidt ud til jyderne fordel, er der rigtig god mulighed for at finde det, du søger. Herudover adskiller denne side sig fra andre datingsider i det den har en overvægt af kvindelige profiler som den eneste side af sin slags.

Siden er en af de dating sites, der kan bryste sig af flest og mest varierede arrangementer og events for medlemmer i forhold til antal profiler. Det spænder lige fra fælles kaffebord til koncertudflugter eller ture på museum eller lignende.

Ulemper:

Egentlige ulemper er der ikke, hvis du er på udkig efter venskaber og hygge. Søger du derimod kærlighed og en livspartner er der et mindre udvalg på siden.

Du er dog nødt til at købe et abonnement for at få adgang til oplysninger og chatfunktion. Så hvis du ønsker at søge præcist efter singler, der søger en partner frem for venskab, er du nødt til at investere i et abonnement.

 

Match.com

Fordele:

Match.dk er den eneste side på listen, der ikke udelukkende henvender sig til singler med alder som kriterie.

Match.com er en datingside, med mange år på bagen og det spejler sig i antallet af brugere verden over. Mere end 300.000 profiler i Danmark og 20 millioner verden over er de tal siden selv reklamere med.

Ud over de mange profiler herhjemme er denne side også den eneste på vores liste, der tilbyder ubegrænset adgang til alle profiler verden over. Hvis du er på udkig efter en ferieflirt eller skal flytte udenlands, er det således en helt fantastisk måde at tjekke de lokale singler hjemmefra.

Med de mange profiler har du ligeledes stor mulighed blandt singlerne herhjemmefra, for med 300.000 profiler skule der være rigtig gode chancer for at finde en, der kan matche dig.

Ulemper:

Der er desværre to ulemper ved Match.com, som du skal kende til inden du opretter dig på siden. For nogen har det ikke den store indflydelse, mens det for andre spiller en stor rolle.

 1. For det første er prisen på et abonnement en del højere end den er på andre tilsvarende sider med samme muligheder.
 2. For det andet er der – som det også er tilfælde hos mange af de andre store og internationale sider – desværre rigtig mange falske eller inaktive profiler på siden, der selvfølgelig er med til at bringe deres medlemstal i vejret.

Dermed ikke sagt, at Match.com er et dårligt valg, for på trods af de mange falske profiler findes der i overflod af ægte og spændende singler derinde. Og hvad angår prisen, så får du adgang til hele verden som datingscene, når du opretter en profil.

Senior dating – til dig der ikke lader muligheden for kærlighed passere

Lad os lige aflive myten om at når vi runder skarpe hjørner som 40, 50 eller 60, så falder vores værdi på datingscenen – det er ikke tilfældet! Tværtimod vil rigtig mange opleve, at der er større interesse fra jævnaldrende, der søger en seriøs partner eller venskab.

Der er en stor tryghed og glæde i at dele hverdagen med en, der er samme sted i livet som man selv er – og kan forstå og overkomme den bagage, der er med fra tidligere forhold.

Så, hvornår er man egentlig senior?

Det er en meget flydende grænse, men på senior dating sider ligger grænsen som regel mellem 50 og 65 år. I dag er hverken 50 eller 65 nogen egentlig alder, når det kommer til at være aktiv, passioneret og lidenskabelig i det man gør.

Alder er blevet en hel del mere flydende og det, at blive gammel er ikke længere noget med aldre, men mere en mental tilstand.

For at kunne skabe fora for dem, der har passeret en vis alder – og måske allerede har familie fra tidligere – har det været nødvendigt at sætte helt klare grænser, når det kommer til alder. Derfor hedder siderne som de gør, for så er der i hvert fald ingen tvivl.

Søger du på 40plus.dk er det for singler over 40.

På 50plusmatch.dk er det folk over 50 og senior.dk er en side for alle dem, der er i den tredje alder.

Er du ikke helt klar til at søge i de kategorier, eller måske kan du bare ikke helt identificere det du leder efter ud fra alderskriteriet, så er der heldigvis sider som Match.com, der henvender sig bredt til alle aldre fra 18-?

Så selv om senior kan virke som et fy-ord eller i hvert fald noget som mange af os – uanset alder – har svært ved at identificere os med, så er det bare et ord. Og det ord er med til at definere os gennem det tal, der er vores alder, ikke en pind andet.

Giv den fuld gas på sider for jævnaldrende, hvis du søger en partner at dele resten af livet med, hvad enten de kalder dig senior eller ej.

Online dating dos og don’ts

Når du dater online, er det et helt andet sæt regler, der gør sig gældende. Derfor er det også rigtig vigtigt at give dig selv de bedst mulige forudsætninger for at lykkedes i din jagt på kærligheden, derfor finder du herunder en række råd til, hvad du bør og ikke bør gøre, når du dater online.

Hvad du ikke bør gøre:

Langt de fleste af os har hørt om folk, der er blevet franarret deres penge og informationer på nettet, derfor er det vigtigt at være forsigtig og fornuftig uden at være bange, når du kommunikerer med potentielle partnere på nettet.

 1. Lad være med at overføre eller give penge til en, du har mødt på nettet. De kan fortælle meget troværdige og til tider sørgelige historier, men det er ikke dit ansvar at redde dem. Og ofte er det et nummer for at franarre dig penge.
 2. Skrive eller del aldrig dine personlige informationer over nettet eller til folk du lige har mødt! Igen er det vigtigt, at du er fornuftig, selv om du er ved at blive forelsket.
 3. Pas på, når I skal mødes første gang og sørg for at det foregår et offentligt sted indtil du er helt sikker på, at du kender personen helt.

Ovenstående råd er ikke skrevet for at skræmme dig eller andre fra at date online, for langt de fleste du kommer i kontakt med, er helt almindelige singler som dig og mig, der er på jagt efter den eneste ene.

Det er bare råd baseret på helt almindelig sund fornuft, der til tider kan ryge ud ad vinduet, når kærligheden virker til at være indenfor rækkevidde.

Hvad du bør gøre:

Når du beslutter dig for at oprette en profil på en datingside, er den største tjeneste du kan gøre dig selv at bruge lidt tid på din profil.

 1. Sørg for at sætte et pænt og vellignende billede på din profil. Selv om det kan virke meget grænseoverskridende at lægge et billede ud på den måde, så er det en af de ting, der gør din profil interessant for de andre medlemmer.
 2. Brug tid på at formulere teksterne og svare på de spørgsmål, der eventuel stilles i forbindelse med din oprettelse. Det er med til at give dig de bedst mulige forudsætninger for at møde en sjælefrænde.
 3. Vær åben og opsøgende i stedet for at vente på at andre tager kontakt til dig. Er du opsøgende, er du selv med til at vælge, hvordan tonen i jeres fremtidige kontakt bliver gennem din første besked.
 4. Undersøg muligheden for gratis dating – altså, hvor kan du oprette bruger gratis – hvis du ikke er så meget til en abonnementsløsning.

Hvis du er seriøs i din søgning og bruger god tid på din profil giver du også interesserede det bedst mulige indtryk af dig.

Tænk på, hvad du gerne vil vide om andre, når du klikker dig ind på deres profiler og sørg for at fortælle de ting om dig selv, gerne med et glimt i øjet og en god portion humor.

Mest af alt, handler det om at være så ærlig og opsøgende, som din personlighed tillader dig. Hvis du ikke er glad for at dele for meget ud om dig selv på din profil, kan du med stor fordel holde dig til de helt basale ting, som din yndlingsmad og drikke, hvad du godt kan lide at lave samt, hvem din yndlingsforfatter er.

Det vigtigste er, at du forsøger at være så ærlig som muligt. Det kommer man altid længst med – også på nettet.

Dating eller venskab… eller?

Du kan meget vel gå ind på datingsiderne med en drøm eller forventning om at finde den store kærlighed eller i hvert fald komme ud på en række spændende dates. For rigtig mange ender det i ligeså høj grad ud i venskaber og relationer, der kommer ud af fælles interesser og værdier.

Du behøver ikke beslutte dig på forhånd for om det er det ene eller det andet du er på udkig efter, for i rigtig manges tilfælde kommer det helt til at give sig selv. Er der ikke en romantisk forbindelse, kan det meget vel være begyndelsen på et dejligt venskab. Og det i sig selv er en skøn sidegevinst ved at tilmelde sig en datingside.

Er du på seriøs jagt efter en potentiel partner, kan det være en stor frustration at opdage, at mange er på jagt efter venskab og hyggeligt samvær i ligeså høj grad som en partner og derfor måske ikke lægger helt de samme følelser og overvejelser i deres kommunikation eller tilgang til dating.

På den anden side ligger de mere frivole beskeder fra amourøse mænd og kvinder, der er på udkig efter noget mere casual. Er du ikke til den slags, må du være hård og bare slette beskederne eller blokere dem, der sender dem, givet siden har den funktion.

For nogen kan det være en fordel i deres profil at skrive, at netop den slags beskeder frabedes. Vær dog ikke alt for optimistisk i den forbindelse, for folk på udkig efter et hurtigt put, bruger sjældent tiden på at læse profilteksterne igennem.

Heldigvis findes der efterhånden et pænt udvalg af sider, der henvender sig til den slags kontakt.

Er du blevet nysgerrig, så hold dig ikke tilbage, men tilmeld dig dit foretrukne datingsite allerede i dag og begynd din søgen efter den eneste ene med det samme. Der sidder tusindvis af singler og kigger efter det samme som dig – mon ikke der også er en, der leder efter dig?