Dating Sider for unge

Der er ikke mange steder, hvor de helt unge kan date, så derfor søger mange unge alternative steder, hvor man ikke lige umiddelbart skulle tro, at der var dating for unge.

DatingsideInfoRatingNicheOprettelse
Dating.dk
✔ Danmarks største datingside med tusindvis af profiler i alle landsdele
God
★★★★☆
AlleGratis Oprettelse →
Partner Med Niveau
✔ Målrettet dating for veluddannede singler med høje forventninger
God
★★★★☆
AmbitiøseGratis Oprettelse →
Senior.dk
✔ Danmarks bedste mødested for aldersgruppen 50+
Perfekt
★★★★★
SeniorGratis Oprettelse →


Sexhunt.dk
✔ Velkendt side i DK
✔ Hurtig oprettelse
God
★★★★★
SexdatingGratis Oprettelse →
VictoriaMilan.com
✔ Danmarks største datingside for folk som gerne vil have en flirt eller affære
God
★★★★☆
Flirt/affæreGratis Oprettelse →
40plus
✔ Danmarks bedste side for aldersgruppen 40+
God
★★★★☆
40år+Gratis Oprettelse →
Be2.dk
✔ International datingside med tusindvis af danske profiler
God
★★★☆☆
AlleGratis Oprettelse →
50plusmatch
✔ Danmarks største side for aldersgruppen 50+
Okay
★★☆☆☆
50år+Gratis Oprettelse →
C-date
✔ For folk, der tør. Hvis du ønsker hurtige intime møder
Okay
★★☆☆☆
ErotiskGratis Oprettelse →

På de fleste datingsider skal du være 18 år, for at oprette en profil, men det kan alligevel være svært at finde et datingsite, som rent faktisk har en brugergruppe, der er unge omkring 18-23 år. Mange datingsites har nemlig en ældre og mere moden målgruppe, selv om man kun skal være 18 år for at lave profilen. På dating.dk er der både dating for unge, og for de lidt ældre – en god blanding af aldersgrupper.

Der er ikke et stort udvalg af datingsider, som tilbyder dating for unge under 18 år. De fleste danske datingsites har en minimums aldersgrænse på 18 år, mens at helt unge kan møde hinanden på netdate.dk, hvor du kan oprette en profil, hvis du er 15 år eller ældre. Netdate er et af de få datingsider, som tilbyder dating for unge, og hvor helt unge mødes. På de fleste andre datingsites er målgruppen mere moden.

De unge bruger sociale medier, som eksempelvis Facebook til at finde dates blandt vennernes venner. På Facebook kan man ’prikke’ til hinanden, for at tilkendegive, at man er interesseret i personen, og herefter begynde, at sende beskeder til hinanden. Faktisk var tanken bag Facebook netop, at universitetsstuderende skulle kunne komme i kontakt med hinanden – specielt med andre singler på samme universitet eller på naboskolen. Også sider som DKBN.dk og CULT-party.com bliver brugt som dating-sites og andre sociale medier, hvor unge menneskers veje krydser hinanden. De bruger internetmedierne på en helt anden måde end voksne.

Datingsider for unge

Er du ung? Sådan bliver dating en succes

Det gode ved dating i dag, er at der ikke er nogen specifik opskrift på hvordan det skal gøres. Der findes stort set en metode for enhver smag og alder er afgørende for hvilken metode der virker. Dating kan derfor blive hvad du gør det til og udbuddet af dating metoder er enormt. Stort set alle former for dating er i dag også socialt accepteret.

Blandt den yngre generation er især speeddating blevet meget populært, da det både er sjovt og kan give resultater. Ligeledes har man via de online datingsider mulighed for at møde mange mennesker på kort tid og hurtigt kunne sortere i mængden af ”dates” ud fra førstehåndsindtryk. For at dating skal blive en succes, er der en række faktorer man må tage stilling til inden du mænger dig med de andre unge. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Forberedelse er altafgørende

Det kan være at du har datet før, men det kan også være at det er første gang du nogensinde skal kaste dig ud i det. Det kan være både angstprovokerende og spændende på samme tid.

Når man taler om dating for unge og succes handler det om hvad ens mål er. Hvis målet er at finde en kæreste der er jævnaldrende, er dating først en succes når denne kæreste opnås igennem datingformen. Hvis dette skal realiseres, er der, alt andet lige, bedre muligheder hvis man forbereder sig op til. Der er mange måder at forberede sig til dating. Her kommer nogle forslag til hvad du eksempelvis kan have fokus på:

 • Datingforum: Invester lidt tid på at finde ud af hvilket datingforum eller arrangement du skal deltage i. Menneskerne der deltager, kan sagtens være forskelligartede, men måske du alligevel kan gå efter en overordnet målgruppe der passer til dig fx i forhold til alder, seksualitet, uddannelsesniveau eller andet der er vigtigt for dig. Det datingforum du vælger, skal også helst være i eller i nærheden af dit lokalområde for at få størst succes på sigt. Det er fx nemmere at finde en potentiel parter der bor tæt på en end langt fra. Dette især hvis målet er at finde en kæreste. Som ung er det ikke nødvendigvis sikkert at dette er målet og i så fald er geografi ikke afgørende.
 • Førstehåndsindtryk: På en date kommer førstehåndsindtrykket rigtig meget i fokus. Man har meget kort tid med hver person, og dem med dig. Dating for unge er ligeledes præget af at man hurtigt rykker videre, hvis emnet ikke er interessant ved første øjekast. Det er derfor væsentligt at give det bedst mulige førstehåndsindtryk. Dette gøres fx ved at sørge for at se så godt ud som muligt. Sørg for at være velsoigneret og tænk over hvad du fx udstråler med det tøj du vælger kontra hvad du rent faktisk gerne vil udstråle.
 • Forbered dine spørgsmål: Før en date er det væsentligt at være forberedt på sine spørgsmål. Forbered nogle helt konkrete spørgsmål hjemmefra og lad dem ikke være helt tilfældige. Brug lidt tid på at tænke over spørgsmålene og udvælg dem i forhold til hvad du gerne vil vide om den anden og i forhold til hvad du gerne vil have ud af datingen.
 • Forbered dine svar: lige så vel som det er vigtigt at forberede sine spørgsmål til modparten, er det lige vigtigt at forbered sine egne svar. Hvordan gør man så det når man ikke ved hvad man vil blive spurgt om? Det er lidt ligesom ved en jobsamtale. Gennemtænk hvad de mest sandsynlige spørgsmål kunne være, samt gode svar hertil. Ligeledes kan du forberede dig på hvad du syntes en date skal vide om dig og sørg for at få det flettet ind i samtalen på daten på den ene eller den anden måde. Ofte kan man godt vende nogle spørgsmål til sin egen fordel og så fokus på det man gerne vil have den anden skal vide om en.

Dating for unge

Sørg for at være afslappet

På en date er det ikke det bedste tidspunkt at være anspændt på. Det er derfor vigtigt at ankomme rolig og afbalanceret. Dette kan du fx gøre på følgende måde:

 • Afstresse: i løbet af dagen inden du skal møde på date kan det være en god investering at fokusere på at afstresse. Sørg for at al stress forlader kroppen eventuelt igennem meditation, mindfulness eller anden afspænding.
 • Væk med nervøsiteten: At møde nervøs på en date er ligesom at møde nervøs til en eksamen. Lidt nervøsitet er godt så man skærper sanser og præsterer bedre, men meget nervøs er skidt og ødelægger din indsats.

Fokuser på målet

Når du sidder på daten, er det vigtigt at holde for øje, hvad du vil have ud af datingen. Du må holde fokus på dette og holde på dine egne værdier i livet. Nogle gange kan det være svært når man dater et meget interessant emne at forblive tro ved sine værdier, men hvis datingen skal blive en succes i forhold til at finde en kæreste, er det meget væsentligt.

Fokus på målet kan fx være:

 • Koncentrere dig om det du vil have ud af det – finde en kæreste
 • Vær tro mod dine værdier
 • Vær ærlig om den person du er og prøv ikke at pynte på virkeligheden

Derudover er det naturligvis også vigtigt at huske på at dating for unge først og fremmest skal være sjovt.

Dating sider for unge

Hold hovedet koldt

Det kan være stressende og overvældende at date. Sådan behøver det dog ikke være. Du må holde for øje de gode ting du kan få ud af det. Om ikke en kæreste, så måske en ny ven eller veninde. Husk på at du er ung og at der ikke er noget pres i forhold til at finde en kæreste. I forhold til dating for unge, så er det ikke nødvendigvis kæresten der er målet, men ligeså meget processen og vejen (midlet) til målet. Hold derfor hovedet koldt og fokuser på at få en god oplevelse fremfor alt.

Gå online og finde relevante arrangementer
For at finde frem til de mest interessante og oplagte datingarrangementer kan det være en god idé at gå online. Nogle datingudbydere tilbyder datingarrangementer online, mens andre arrangerer fysiske arrangementer du kan møde op til. Nogen kan lide den fleksibilitet der ligger i at date online, mens andre igen er til det mere fysiske.

Der kan også ligge en faldgrube i at date online idet der kan være tale om dates der bor meget langt væk. Denne risiko er også tilstede ved fysiske arrangementer, men sandsynligheden er mindre. Dating for unge foregår meget online og er en oplagt kanal at bruge for den unge målgruppe, da internettet er en integreret af de unges hverdag.

Sådan forholder du dig til flere dates efterfølgende

Dating for unge er meget fleksibelt og uden fordomme. Det kan derfor sagtens være at du står med en håndfuld dates du skal til at sortere videre i og se igen. Her skal du fokusere på at komme et spadestik længere ned. De gode råd i denne forbindelse er følgende:

 • Hurtig sortering: sørg for så hurtigt som muligt at få sorteret overflødige dates fra. For det første er det spild af tid at date alle mulige, når det kun er en enkelt man skal have. Derudover er det bare langt nemmere at lære en enkelt at kende end fem forskellige på samme tid.
 • Dates i den virkelige verden: For at lære en date bedre at kende kan det være en oplagt mulighed at komme ud og lave noget sammen. Fysiske aktiviteter er et hit for mange unge og er en god måde at lære hinandens facetter og temperament at kende.
 • Vær dig selv: det er vigtigt når man skal finde en kæreste at man har modet til at være sig selv. En kæreste skal nok finde ud af hvem man er og hvordan man er hen ad vejen. Det er bedre før end siden, så man ikke spilder hinandens tid. Samtidig holder det aldrig i længden at forsøge at være nogen man ikke er. Vær derfor tro mod sig selv og forsøg at være så meget dig selv som muligt, samtidig med at du godt kan forsøge at være den bedste version af dig selv.
 • Hold for øje at din date vil det samme som dig: Lige så vel som du skal være dig selv, skal din date også være det. Dette har du ikke den store indflydelse på, men du kan have fokus på om han/hun har de samme værdier som dig og vil de samme ting i livet. Hvis der er nogle grundlæggende ting der stritter i den modsatte retning, er det nok ikke den rette person. Det er en fejl at tro, at man kan ændre på folk hen ad vejen selv I er unge, da det sjældent giver succes på nogen måde og blot vil ende i tårer og forlist forhold. Værdier er derfor vigtige at have fokus på – måske endda allerede fra den indledende datingfase. Er i meget unge, kan der måske slækkes en lille smule da værdier kan ændre sig hen ad vejen, men overordnet set må man holde fast.