Sådan vælger du de perfekte bukser til din næste date

 

Skal du finde et par bukser til din næste date, men er du usikker på, hvordan de skal sidde, og hvilken størrelse du egentlig har? I denne korte guide giver vi dig et overblik over de forskellige typer af pasformer, der findes inden for bukser. Vi viser dig blandt andet også, hvordan du bruger dine kropsmål og omregner til din buksestørrelse. Det og meget mere – lige herunder.

Vil du gerne imponere din date med det mest personlige tøj, der siger lige netop, hvem du er som person. Første indtryk er vigtigt, det beskriver, hvordan din dates blik opfatter dig. Ofte vil blikket gå nedefra og op. Det betyder, at skoene og bukserne er særlige vigtige features ved dig. Vi hjælper dig med at finde nogle bukser, der passer perfekt. Du skal især vide, at bukser kommer i forskellige nuancer, former og ”cuts”. Inden du prøver alle bukserne nede i butikken, kan du således afgøre hvilke buksemodeller, der passer til din figur. Det giver vi dig et overblik over herunder.

 

6 forskellige pasformer

I udgangspunktet er der disse seks pasformer, cuts eller skæringer indenfor bukser:

 

  • Normal/relaxed cut
  • Straight cut
  • Skinny fit
  • Tapered fit
  • Slim fit
  • Boot cut

 

Normal cut

Denne skæring er bedst til afslappede situationer. De kan bæres af de fleste kropstyper. De har en del plads, men samtidig passer de også til alt, du skal foretage dig.

 

Straight cut

I Straight Cut har buksebenene den samme bredde oppefra og ned til skoene. Det er et klassisk look, og kan passe til alle kropstyper.

 

Skinny fit

De sidder tættere mod huden end resten af pasformene. Alle kan til gengæld gå med dem, fordi de har et elastisk stof, men mænd med en smallere kropsbygning har fordel ved dem.

 

Tapered fit

Tapered fit er en mellemting af et par normale bukser og et par tætsiddende. De bliver smallere jo længere nede af buksen, du kommer. Det betyder, at de er lidt bredere i toppen for så derefter at snævre ind, jo længere du kommer ned.

 

Slim fit

Slim fit er meget lig Skinny fit, men de er knap så stramme som skinny fit. De er et godt alternativ til dig, der ikke vil have stramme bukser på, men stadig vil have lidt luft mellem bukser og krop

 

Boot cut

De er skåret til støvlen. Du kan nemt have dem på ude over et par sko eller støvler. De passer godt til vintertiden, hvor mange har store støvler på, der går op over anklerne.

 

Se i denne størrelsesguide

Har du besluttet dig, hvilken pasform du skal vælge? Så kan du med fordel gå i gang med at finde dine kropsmål, tag enten dine egne mål eller gå ned i den fysiske butik og prøv tøjet. Kender du dine mål, kan du med fordel se en størrelsesguide til bukser.

 

Herunder har vi en omregningstabel, som du kan bruge.

 

Talje i tommer Talje i cm. Størrelse Skridtlængde i tommer Skridtlængde i cm.
27″ 68   30″ 76
28″ 71   32″ 82
29″ 74   34″ 86
30″ 76 S 36″ 91
31″ 79   38″ 96
32″ 82 M    
33″ 84      
34″ 86 L    

 

 

 

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par bukser

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af jeans og samtidig få gode råd med på vejen – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.

 

Hav en god date!