Skab den bedste trivsel hos babyen når I går fra 2 til 3

Det er en kæmpe omvæltning hos ethvert forældrepar, når der ankommer et lille, nyt familiemedlem. Det vender op og ned på rutiner, dagsformer, vaner og ikke mindst søvnmønstre.

Uanset babyens temperament og personlighed er der brug for at skabe de bedste betingelser for at dække babyens basale behov. Søvn, mad, bleskift og ikke mindst masser af nærvær, fysisk tæthed, omsorg og kærlighed.

Søvnen er et afgørende element, når det gælder om at skabe den højeste grad af trivsel.

Al trivsel begynder med en god søvn

Som nybagte forældre har I brug for udstyr, som kan højne søvnkvaliteten og skabe de bedste søvnbetingelser hos jeres lille baby.

Den bedste søvn for en baby skabes ved hjælp af fysisk tæthed til mor og far. Lyden af mors hjerterytme får babyen til at falde til ro helt naturligt, da det er den lyd, som babyen kender til fra tiden i maven.

En strækvikle er det mest funktionelle redskab til at skabe både fysisk og mental trivsel hos en baby. Det er en vikle, hvor barnet sidder i fosterstilling med knæene op mod maven. Denne stilling er med til at skabe tryghed hos babyen samtidig med, at det befinder sig i tæt kontakt med mor eller far.

Det er særligt den fysisk tætte kontakt, som er årsagen til, at strækvikler er det mest effektive redskab til at skabe trivsel hos det lille barn.

Det er muligt at bære dit barn i en vikle i det første år af barnets levetid.

Derfor er strækvikler populært udstyr hos småbørnsforældre

Der findes mange forskellige modeller og udgaver af de populære vikler. De fås med forskellige strækvider, så det er muligt at vælge den pasform, som passer til størrelsen på dit barn.

Nærheden og trygheden er med til at højne trivslen hos dit lille barn. Derfor vil du komme til at opleve, at dit barn bliver gladere, når det får lov at hvile ved dit bryst.

Årsagen til at dit barn får et højere trivselsniveau, når det bæres i en strækvikle, skal findes i de psykologiske mekanismer i hjernen.

Det gælder generelt for mennesker, at fysisk kontakt i form af nærhed og tryghed er med til at udløse ekstra oxytocin i hjernen. Oxytocin er bedre kendt som det såkaldte ”kærlighedshormon”, som spiller ind på vores oplevelse af trivsel og glæde. Et øget oxytocinniveau i hjernen udløst af fysisk kontakt er med andre ord med til at højne trivslen hos dit barn – og dig selv.

Der er mange fordele ved at bære dit barn i en vikle:

  • Du får et mere afslappet og gladere barn
  • Du får mere frihed med frie hænder samtidig med, at du skaber tryghed hos dit barn
  • Søvnkvaliteten øges hos dit barn
  • Dit barn vil blive i stand til at sove igennem længere tid
  • Barnet styrker sine bånd til mor og far

Strækvikler kan ligeså vel bruges af mænd som af kvinder. De samme fordele og kvaliteter vil opnås, uanset om det er mor eller far, der skaber trygheden og årsagen til trivslen.