Hvad drømmer vi om?

De fleste mennesker drømmer om, at finde en partner, der lever op til gamle kønsrollemønstre og dyder. En kontroversiel påstand, som dog bliver bakket op af forskning.

To amerikanske forskere, Douglas Raybeck og Kris Paap har analyseret og lavet statistik omkring, hvad folk skriver i deres kontaktannoncer og blandt andet fundet frem til, hvad vi drømmer om. Undersøgelsen viste blandt andet, at mænd ofte søger yngre kvinder, som skal være fysisk attraktive – og det kan være alle forskellige former, alt efter hvad manden foretrækker. Og på trods af ligestilling og kvindekamp, så leder kvinderne stadig efter en mand, med stabile økonomiske forhold og følelsesmæssig samhørighed.

Kvinderne vil gerne have en rigtig mand, der kan passe på familien, sørge for det tunge arbejde og billigt bredbånd, mens de fleste mænd søger efter en kvinde, som er god til at lave mad og giver masser af kærlighed og omsorg. I bund og grund er det dét de fleste leder efter, men der bliver dynget masser af egenskaber og træk oven på og nogle gange bliver vores forestilling om den perfekte partner så sammentømrer, at der ikke er en chance i verden for at møde lige netop dén person.

Nu kan du måske spørger dig selv: Hvorfor er det vigtigt at manden sørger for billigt internet? – Det er det af den simple årsag, at kvinden gider ikke bruge tiden på, at sådanne ting fungerer. Derfor må manden altså blive en problemknuser, som afstresser kvinden ved eksempelvis at sørge for, at man har et stabilt og godt internet/bredbånd.

Partnerens interesser spiller en stor rolle, når vi ser på, hvad vi drømmer om. En partner skal nemlig helst have samme interesser som en selv. En sjov detalje, som forskerne opdagede var, at selv amerikanere, som boede inde midt inde i landet – flere tusinde kilometer fra kysten – skrev, at de elskede lange gåture langs stranden i solnedgang.

Og selv om at realiteten er, at mange af os sidder hver aften og stener foran fjernsynet, så skriver mange i kontaktannoncerne, at de drømmer om at sidde hjemme i stuen foran en knitrende pejs. Hvad vi drømmer om, kan altså være meget anderledes end sandheden, men det beskriver i virkeligheden, at det vi i bund og grund drømmer om er kærlighed, samhørighed og nærvær.