Sådan vælger du en partner

Når du er på udkig efter en partner i dit liv, kræver det nogle overvejelser inden du går i gang. Her kan du læse et par gode råd til, hvordan du kan blive klogere på, hvilken partner du skal vælge.

Er du i tvivl om hvor du skal starte? Så tag et kig på netdating sider i Danmark.

Start med at tænke over, hvilke værdier du sætter pris på ved en partner, og hvilke kvaliteter ved det modsatte køn, som er vigtige for dig. Du kan enten tænke tilbage til de positive træk, som var ved en tidligere partner eller skele til dine venners forhold. Hvad kan du lide ved de træk som dine venner eller venners kærester har? Lad være med at blive alt for konkret, og prøv også at tænke på positive træk i stedet for at tænke: jeg vil ikke have dét og dét.

Noter gerne nogle stikord som:
• God til at kommunikere – også når der er konflikter.
• Den omsorgsfulde person i vennekredsen.
• Har en travl hverdag og fritid lige som jeg selv, men sætter kvalitets tid af til mig.

Overvej hvilken type forhold du ønsker. Vil du giftes indenfor de næste 2 år og stifte familie umiddelbart herefter, eller er du mere på jagt efter et forhold, hvor i begge kan nyde stor frihed, men samtidig respektere forholdets rammer? Der er en kæmpe forskel på de to forholdstyper, og har du for øje, hvad du gerne vil, så stræber du normalt også efter målet, og skulle du møde en partner, der vil noget diametralt modsat end dig, så ved du også, at det forhold ikke er holdbart i længden.
Giv plads til at få dine grænser flyttet. Det kan være, at kærligheden er lige foran snuden på dig, uden du ænser det, og at der er en person med lige nøjagtig de kvaliteter, som du leder efter. Du har bare ikke opdaget det endnu!