Sådan skriver du en god datingprofil

En god dating profil er alfa omega, når du skal netdate. Det kan være noget grænseoverskridende at begynde at beskrive sig selv i en sælgende datingprofil tekst – specielt hvis man i forvejen ikke er særlig god til at skrive. To kontaktannonce forskere, Douglas Raybeck og Kris Pape, har dog lave en række grundprincipper:

– Se vores oversigt med netdating

1. Sørg for at have en god åbningslinje.

Faktum er, at det typisk kun de første 1-4 linjer af en datingprofil, som bliver læst.

2. Fortæl det ikke, men vis det.

Sørg for at ”vise” eller ”fremkalde” billeder for læserens indre blik.

3. Brug ikke klichéer.

Lad være med at skrive klichéer som ”Jeg mangler den eneste ene”, “Jeg søger prinsen på den hvide hest” eller ”Du skal være mand med stort M”. Det har vi læst 100 gange før!

4. Understreg pointer.

Prøv at lade være med at opremse dine personlige egenskaber: ” Sød, feminin, intelligent, målrettet, lidenskabelig…” De færreste læser dette, så skriv hellere: ”Jeg elsker at galoppere på min sorte hest Blackie, når solen står op, og det er også her, jeg tænker bedst.”

5. Vær ærlig.

6. Sørg for at have en klar målgruppe.

Vil du have en kæreste, så skriv ikke: ”Det er de færreste mænd, der kan slå benene væk under mig.”

7. Brug den rigtige tone.

Er du humoristisk, så vis det i teksten, lad være med at skrive: ”Jeg er en humoristisk fyr. ”

8. Skriv kort.

Som en del af teksten på en god datingprofil, kan du også stille dig selv spørgsmålet om, hvad der gør dig unik, eller tilføje overraskende viden om dig selv. Har du 78 faldskærmsspring? Michael Jacksons autograf? 200 par Christian Louboutin stiletter, eller har du prøvet at slukke en ildebrand? Overraskende detaljer, som fortæller meget om dig som person.